Tavaratalo- ja hypermarketketjujen liikevaihto kasvoi tammikuussa 0,3 prosenttia


Päivittäistavarakauppa ry:n jäsenyritysten tavaratalo- ja hypermarketketjujen* liikevaihto kasvoi tammikuussa 0,3 prosenttia edellisvuodesta ja liikevaihdon arvoksi kirjattiin 525,0 miljoonaa euroa.

Liikevaihto kasvoi tammikuussa elintarvikkeiden tuoteryhmässä 1,9 prosenttia vuodentakaiseen verrattuna. Käyttötavaroiden tuoteryhmän liikevaihto sen sijaan supistui. Pukeutumisen tuoteryhmässä liikevaihto laski tammikuussa 4,8 prosenttia sekä kodin- ja vapaa-ajan tuoteryhmässä 2,4 prosenttia. Kaikkiaan käyttötavaroiden tuoteryhmän liikevaihto laski 3,1 prosenttia vuoden 2018 tammikuuhun verrattuna.

Tilaston taustatiedot

Päivittäistavarakauppa ry:n jäsenyritysten kuukausittaisten myyntitietojen tilastointi toteutetaan Tilastokeskuksessa. Jäsenyritykset toimittavat kuukausittaiset tietonsa suoraan Tilastokeskukseen. Tiedot ilmoitetaan ilman arvonlisäveroa. Tavaratalokaupan myyntiluvuissa on mukana myös verkkokaupan myynti.

*Jäsenyritysten tavaratalo- ja hypermarketketjut ovat: K-Citymarket, Prisma, Sokos, Tokmanni ja Minimani. Lisäksi mukana tilastossa on Stockmann.

Lisätietoja: 
PTY, toimitusjohtaja Kari Luoto, p. 0400 688 708
Tilastokeskus, aktuaari Seija Karttunen p. 029 551 2741

Liitteet:
Tavaratalokaupan liikevaihdon kehitys tuoteryhmittäin tammikuussa 2019 ja 2018 kuvioina ja taulukkoina (pdf)