Tavaratalo- ja hypermarketketjujen liikevaihto kasvoi lokakuussa 0,7 % vuodentakaisesta


Myyntitiedote

Päivittäistavarakauppa ry:n jäsenyritysten tavaratalo- ja hypermarketketjujen liikevaihdon arvo lokakuussa oli 611,2 miljoonaa euroa, mikä oli 0,7 prosenttia vuodentakaista enemmän.

Pukeutumisen tuoteryhmässä liikevaihto laski jopa 3,9 prosenttia vuodentakaisesta ja kodin- ja vapaa-ajan tuoteryhmän liikevaihto putosi 2,3 prosenttia viime vuoden lokakuusta. Kaikkien käyttötavaroiden yhteenlaskettu liikevaihto väheni siten 2,9 prosenttia vertailuajankohdastaan. Elintarvikkeiden liikevaihto sen sijaan kasvoi lisäyksen ollessa 3,6 prosenttia vuotta aiemmasta.

Tavaratalo- ja hypermarketketjujen tammi-lokakuun liikevaihto laski 0,7 prosenttia vuodentakaisesta

Tavaratalo- ja hypermarketketjujen liikevaihdoksi kuluvan vuoden tammi-lokakuussa kumuloitui 5 741,8 miljoonaa euroa, mikä oli 0,7 prosenttia edellisvuoden vastaavaa ajankohtaa vähemmän. Pukeutumisen tuoteryhmän liikevaihto väheni 5,9 prosenttia ja kodin- ja vapaa-ajan tuoteryhmän liikevaihto 4,6 prosenttia viime vuoden vastaavasta ajankohdasta, jolloin kaikkien käyttötavaroiden yhteenlaskettu liikevaihto väheni 5,0 prosenttia edellisvuoden tammi-lokakuusta. Elintarvikkeiden tuoteryhmän liikevaihto sen sijaan kasvoi 2,4 prosenttia vertailuajankohdastaan.

Vuoden 2013 lokakuussa oli 27 arkimyyntipäivää eli saman verran kuin vuoden 2012 lokakuussa. Myös kuluvan vuoden tammi-lokakuussa oli yhtä monta arkimyyntipäivää viime vuoden vastaavaan ajanjaksoon verrattuna.

Tilaston taustatiedot

Päivittäistavarakauppa ry:n jäsenyritysten kuukausittaisten myyntitietojen tilastointi toteutetaan Tilastokeskuksessa. Jäsenyritykset toimittavat kuukausittaiset tietonsa suoraan Tilastokeskukseen. Tiedot ilmoitetaan ilman arvonlisäveroa.

*) Jäsenyritysten tavaratalo- ja hypermarketketjut ovat: Anttila, K-citymarket, Prisma, Sokos, Stockmann, Tokmanni-konserni ja Minimani-yhtiöt

Lisätietoja:
PTY, toimitusjohtaja Kari Luoto, p. 0400 688 708
Tilastokeskus, aktuaari Tiina Talvio p. 09 1734 2698

Liitteet:

  • Tavaratalokaupan liikevaihdon kehitys tuoteryhmittäin lokakuussa 2013 ja 2012 kuvioina ja taulukkoina