Tavaratalo- ja hypermarketketjujen liikevaihto kasvoi 3,3 % heinäkuussa


Myyntitiedote
27.8.2012 
     
Päivittäistavarakauppa ry:n jäsenyritysten tavaratalo- ja hypermarketketjujen* liikevaihto uusperustanta** mukaan lukien oli heinäkuussa 581,7 miljoonaa euroa, jolloin kasvua edellisvuoden heinäkuusta kertyi 3,3 prosenttia.

Voimakkainta liikevaihdon kasvu oli elintarvikkeiden tuoteryhmässä, jossa lisäystä vuodentakaisesta kertyi 4,8 prosenttia. Kodin ja vapaa-ajan tuoteryhmän liikevaihto kasvoi 3,0 prosenttia edellisvuoden heinäkuusta, kun pukeutumisen tuoteryhmässä liikevaihto puolestaan laski 2,6 prosenttia vuotta aiemmasta. Kaikkien käyttötavaroiden yhteenlasketuksi liikevaihdoksi summautui siten 1,2 prosenttia edellisvuoden heinäkuusta.

Tavaratalo- ja hypermarketketjujen tammi-heinäkuun liikevaihto kohosi 3,3 %

Tavaratalo- ja hypermarketketjujen tammi-heinäkuun liikevaihto uusperustanta mukaan lukien oli 3 973,3 miljoonaa euroa, jolloin kasvua edellisvuoden vastaavasta ajankohdasta kertyi 4,6 prosenttia. Nopeimmin liikevaihtoaan kasvatti edelleen elintarvikkeiden tuoteryhmä, jossa nousua edellisvuoden tammi-heinäkuusta kertyi 5,3 prosenttia. Kodin ja vapaa-ajan tuoteryhmässä liikevaihto lisääntyi 3,8 prosenttia ja pukeutumisen tuoteryhmässä 2,7 prosenttia edellisvuoden tammi-heinäkuusta; kaikkien käyttötavaroiden yhteenlaskettu liikevaihto kohosi siten 3,5 prosenttia vertailuajankohdastaan. 

Aukiolopäivät ja tilaston taustatiedot

Vuoden 2012 heinäkuussa oli 26 arkimyyntipäivää eli saman verran kuin edellisvuoden heinäkuussa. Uuden liikeaikalain myötä kaupan suuryksiköt ovat saaneet olla avoinna myös sunnuntaisin vuoden 2010 alusta lähtien.

Päivittäistavarakauppa ry:n jäsenyritysten kuukausittaisten myyntitietojen tilastointi toteutetaan Tilastokeskuksessa. Jäsenyritykset toimittavat kuukausittaiset tietonsa suoraan Tilastokeskukseen. Tiedot ilmoitetaan ilman arvonlisäveroa.

*) Jäsenyritysten tavaratalo- ja hypermarketketjut ovat: Anttila, K-citymarket, Euromarket, Prisma, Sokos, Stockmann, Tokmanni-konserni ja Minimani -yhtiöt

**)Uusperustannalla tarkoitetaan sitä, että liikevaihdon tarkastelussa ovat mukana myös aloittaneet ja lopettaneet myymälät.

Lisätietoja:

PTY, toimitusjohtaja Kari Luoto, p. 0400 688 708
Tilastokeskus, aktuaari Tiina Talvio p. 09 1734 2698
      
Liitteet:

Tavaratalokaupan liikevaihdon kehitys tuoteryhmittäin heinäkuussa 2012 ja 2011 kuvioina ja taulukkona (pdf).